O KÁVĚ

Příběh kávy z bistroteky ...

Dlouho trvalo, než se povedlo vybrat pro bistroteku kávu, která bude opravdu prvotřídní a zároveň bude mít zajímavý příběh. Po několika měsících hledání a zkoušení se podařilo. Kávu speciálně pro bistroteku praží malá lokální rodinná pražírna.  

Káva je ručně vybírána pro zajištění 100% kvality kávových zrn a pochází od malých nezávislých farmářů. Prostředí, ve kterém je káva pěstována, je velmi rozličné - některé druhy kávy jsou pěstovány na bahnitém a jiné na kamenitém podloží za různých intenzit slunečního záření a v různých nadmořských výškách. Pražení a balení kávy je jedním z hlavních procesů potřebných pro umocnění chuti a kvality kávy. Proto jsou kávová zrnka zpracovávána výhradně ručně - nejprve jsou pražena na středního intenzitu a následně ručně vybírána a balena.

V bistrotece je hlavní stálou kávou brazilská 100% arabica, která má příjemně jemnou čokoládovou chuť. Je tak vhodná jak k přípravě espressa, tak filtrovaných variant kávy. V bistrotece ji můžete ochutnat zejména jako espresso. Pro přípravu filtrované kávy máme v nabídce 100% arabicu z Hondurasu.